joi, 12 ianuarie 2017

Reţetă de vacanţă fragment de Vasile Romanciu

Reţetă de vacanţă
fragment
de Vasile Romanciuc
Am citit într-o carte odată o reţetă ciudată: nu, nu e vorba nici pe departe de vreun fel de bucate deosebit - din Italia, Franţa - reţeta ne sfătuieşte
cum se „prepară”... vacanţa... Cu toate că reţeta nu-i nouă, v-o spun - poate vă prinde bine şi vouă...
Se iau trei luni de vară (la oraş ori la ţară), în ele, se toarnă din belşug căldură şi soare,
se-adaugă o săptămînă de munte, şapte zile de mare, niţică pădure cu flori şi mure...
Pentru a obţine adevărata savoare
de vacanţă mare,
vom folosi cît mai multe mere,
caise, prune şi pere,
struguri mustoşi,
harbuji şi zemoşi...
Vacanţa va fi extraordinară dacă veţi accepta o listă suplimentară de ingrediente excelente:
stadion, minge, bicicletă, undiţă, luntre, lunetă, zmeu de hîrtie, paraşută de păpădie, zbor zigzagat de fluture colorat, mieluţ cumincior, ieduţ zburdător şi... ce-a mai rămas? - o zgîrietură pe nas, nişte băşici de urzici, un ac de albină de prin grădină - fiecare
alege ce-i place mai tare, vorba cunoscută: gusturile nu se discută...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu